Delano van den Ende, ontwerper bij De Huizenontwerpers heeft deze unieke woningen ontworpen. Van den Ende: 'De woningen harmoniƫren perfect bij de omgeving dankzij hun eigentijdse landelijke architectuur, wat de woningen een sterk karakter en allure geeft'.

'De twee vrije kavels in Dordts Buiten bevinden zich als een groen eiland aan de rand van Amstelwijck, omringd door weelderige groene natuur.

Om op deze locatie te kunnen wonen, is ecologie, oftewel het creëren van kansen voor flora en fauna, van essentieel belang. Bij het ontwerp van de woningen is ook rekening gehouden met dit aspect. De slanke en kantige volumes passen perfect in het achterliggende landschap. De kopgevels zijn transparant ontworpen, zodat er een onbelemmerd uitzicht op de buitenwereld is.


Natuurlijke uitstraling
Met behulp van houten gevelbekleding en een rijzige dakconstructie lijkt het alsof de massa van de woning gehuld is in een vacht, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Het overstek aan de voorzijde en het veranda-achtige gedeelte aan de achterzijde van de woning bieden tevens mogelijkheden voor nestgelegenheid voor zwaluwen en vleermuizen.

Levensloopbestendig wonen mogelijk
De woningen zijn verrassend ruim van binnen, met een open indeling die volledig gericht is op de groene omgeving. De leefruimte kan op verschillende manieren worden ingedeeld en biedt veel mogelijkheden. De veranda nodigt uit om buiten te leven en te genieten van de tuin. Op de bovenverdieping bevinden zich twee ruime slaapkamers en het bijgebouw biedt kansen om een slaap- en badkamer op de begane grond te realiseren, ideaal voor mensen die levensloopbestendig willen wonen.

De woningen harmoniëren perfect bij de omgeving dankzij hun eigentijdse landelijke architectuur, wat de woningen een sterk karakter en allure geeft', besluit Van den Ende.